Se spune că nu haina îl face pe om, sau că nu ar trebui să judecăm o persoană după modul în care a ales să se îmbrace. Totuși, sunt unele situații în care outfit-ul ales contează chiar foarte mult, iar un astfel de exemplu este atunci când urmează să te prezinți la un interviu pentru un job. După cum susțin specialiștii în domeniu, îmbrăcarea corectă la un interviu de angajare este foarte importantă, deoarece poate influența impresia pe care o lași angajatorului. Avem în acest sens, pentru tine, câteva recomandări care ar putea să îți fie de folos.

Alege o ținută profesională

Dacă vrei să faci o impresie bună încă de la început, indiferent de industria în care îți cauți locul de muncă, ar trebui să optezi pentru o ținută profesională. Aceasta poate fi un costum sau o rochie închisă la culoare, cu o bluză simplă și pantofi asortați. Da, știm, este unul stil ”cuminte”, dar este unul care nu dă greș niciodată. Vei fi caracterizat ca fiind o persoană de încredere și serioasă, iar angajatorii caută așa ceva pentru salariații lor.

Alege culori neutre

Chiar dacă ești o persoană foarte extrovertită, asta nu înseamnă că trebuie să te prezinți la un interviu pentru un job purtând pe tine haine care te duc cu gândul la un curcubeu sau o pasăre exotica. Dimpotrivă, acum sunt culorile neutre, cum ar fi negru, gri și bleumarin, sunt potrivite pentru o ținută profesională. Evită culorile stridente și modelele prea extravagante. Dacă vrei totuși să nu ai parte de o ținută ternă, poți sparge puțin această monotonie cu o mică pată de culoare, cum ar fi o batistă, eșarfă sau chiar o geantă.

Fii curat și îngrijit

Asigură-te că hainele tale sunt curate și că îți aranjezi părul și unghiile înainte de interviu. Fii atent la detalii, deoarece acestea pot face o diferență mare dintre tine și alți candidați pentru același post.

Alege pantofii potriviți

Pantofii pe care îi porți la interviu ar trebui să se potrivească cu restul ținutei tale. Încălțămintea sport nu este niciodată potrivită pentru un interviu de angajare, iar pantofii cu tocuri foarte înalte pot fi incomozi, mai ales dacă ai destul de mult de așteptat până intri la discuții cu angajatorii sau specialiștii în resurse umane și pot afecta atitudinea ta.

Nu purta prea multe bijuterii

La un interviu pentru ceea c ear putea job-ul pe care ți l-ai dorit o viață întreagă, este important să eviți bijuteriile prea extravagante sau pe cele care pot distrage atenția. Optează pentru o pereche de cercei simpli, o brățară subțire sau un ceas elegant.

Poartă o geantă potrivită

Specialiștii în domeniu sunt de părere că o geantă mică și elegantă este potrivită pentru un interviu de angajare. Asigură-te că aceasta este în ton cu restul ținutei tale și că este încăpătoare pentru documentele pe care trebuie să le iei cu tine, cum ar fi încă un exemplar din CV sau un portofoliu de care sigur ai putea avea nevoie. Nu opta să iei o mulțime de documente inutile și între care să cauți cuprins de emoție cele de care chiar ai nevoie. Vei fi caracterizat ca fiind împrăștiat și lipsit de cel mai mic simț organizatoric.

Hainele trebuie să îți vină… mănușă

Hainele prea largi sau prea strâmte îți pot afecta încrederea în tine și te pot face să arăți neprofesionist în ochii celor care urmează să discute cu tine. Înainte de interviu, încearcă hainele și asigură-te că se potrivesc perfect.

Fii atentă la lungimea fustelor și rochiilor

Pentru reprezentantele sexului frumos, fustele sau rochiile ar trebui să fie la o lungime potrivită, adică nu prea scurte sau prea lungi. O lungime adecvată ar fi la nivelul genunchilor.

De asemenea, bluzele sau rochiile cu decolteu adânc nu sunt potrivite pentru un interviu de angajare. Alege o bluză cu un decolteu moderat sau și mai bine, o cămașă simplă.

În general, este important să îți amintești că îmbrăcămintea ta ar trebui să reflecte profesionalismul și să arate că îți pasă de acest interviu și chiar îți dorești să obții acel job. Este important să arăți că ești încrezător, serios și dedicat, iar o ținută adecvată te va ajuta să transmiți aceste calități angajatorului. Succes!

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *